Голямо нощно приключение събра малчуганите в библиотеката в Русе

13:33, 01 апр 17 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Малкото голямо нощното приключение събра 16 деца от различни училища в Регионалната библиотека "Любен Каравелов", съобщиха от културния институт. 

Разделени на два отбора, малчуганите търсиха изгубени приказки в дебрите на библиотеката. С помощта на карта откриха "Тъмната пещера", "Омагьосаната стая", "Дълбоката река" и "Кулата", в която живее най-красивата принцеса.

 

Аниматорите от Образователен театър „Любознайко“ забавляваха малчуганите по време на техните нощни приключения. Клоунада, конкурс за таланти, търсене на съкровища, решаване на загадки, дешифриране на кодове, "вълшебни" тунели - бяха само малка част от предизвикателствата, които съпреживяха децата по време на Нощта на Андерсен.

Участниците в инициативата осъществиха и скайп връзка с техни връстници от библиотеката в Щип, Македония, които също се бяха присъединили към международната инициатива Нощ на Андерсен.

 

С четене на приказки преди сън приключи "Малкото голямо приключение". Децата заспаха уморени, но щастливи от преживяното.

Нощта на Андерсен се реализира с финансовата подкрепа на русенски фирми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама