Лесовъди и деца отбелязаха заедно Седмицата на гората в ДЛС „Воден - Ири Хисар“

12:28, 07 апр 17 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В двора на ОУ "Христо Ботев" в разградското село Острово вече растат 15 фиданки от червен дъб. Дръвчетата са подарък за учебното заведение от екипа на Държавно ловно стопанство "Воден – Ири Хисар“, съобщиха от Северноцентралното държавно предприятие . Представители на стопанството, заедно с учениците и учителите, засадиха фиданките в училищния двор. Горските служители разясниха подробности за дървесния вид и за грижите, от които дръвчетата се нуждаят след залесяването.

 

По-късно децата от ОУ „Христо Ботев“ върнаха визитата на своите приятели от ДЛС  "Воден - Ири Хисар“. Те посетиха стопанството, за да поздравят екипа по повод Седмицата на гората, която тази година протича под мотото „Гората е живот“.

Подрастващите изнесоха поздравителен концерт, а техните прекрасни песни, танци и стихотворения направиха празника уникален и незабравим за целия екип на ДЛС "Воден-Ири Хисар".

 

Денят ще остане като чудесен дълготраен спомен и за децата,заради последвалата разходка в гората и занимателнатабеседа на директора инж.Кирил Колев и представителина стопанството, за историята на Воден и работата на горските служители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама