В Караманово отбелязаха Международния ден на ромите

13:11, 07 апр 17 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 200 души от населените места в община Ценово се събраха в село Караманово, за да отбележат Международния ден на ромите, съобщават организаторите на инициативата. Празникът се организиран под патронажа на кмета на община Ценово д-р Петър Петров. Сред гостите на празника са били още председателят на Общинския съвет Галина Георгиева, кметове на населени места, общински съветници. 

В приветствието си кметът е изтъкнал, че през годините интеграцията на ромската общност е една от важните задачи за общинската администрация. „Използват се всички възможности за равен старт, за приобщаване на представителите на ромите в обществено-политически я живот, за по-пълното им и успешно представяне в гражданското общество. Гордея се трудолюбието и морала на ромската общност, която допринася за добруването и доброто име на общината“, е подчертал д-р Петров. 

Организаторите на празника от читалищата в Караманово и Долна Студена са представили в пълна степен типичните обичаи и традиции на различните етнически групи в населените места на общината. С много участници, емоции и желание за победа е преминало надиграването, като журито е било затруднено да определи най-добрите танцьори на ръченица и кючек. Конкурсът „Мис и мистър Рома“ пък е нагорещил допълнително страстите. Доброто настроение и високият емоционален градус е поддържано от изпълненията на Детската вокална група „Славейче“ и състава за ориенталски танци.

Голямата изненада на вечерта е била появата на обичания от всички поп фолк певец Джамайка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама