Великденско градче в сградата на Община Благоевград

14:09, 07 апр 17 25 414 Шрифт:
Автор:

"Пред прага на едни от най-светлите християнски празници, каква по- голяма красота от тази, изложена в Община Благоевград. За втора поредна година, Великденско градче ще радва жители и гости на града. Инициативата дойде от идеята, че всяка детска градина прави своя великденски кът по един красив и уникален начин. Знаейки с какво нетърпение децата очакват тези дейности, ние  решихме да ги покажем на хората, защото всичко е изработено с много любов и труд", приветства Шопова.

Тя благодари на екипите на детските заведения от Благоевград, че подкрепят децата и пожела здраве и светли християнски празници. 

Богата програма от песни, танци и стихотворения, представиха възпитаниците на Детските градини "Синчец", "Мак", "Алени макове", "Ведрица", "Детски свят", "Детелини".  

Гостите и посетителите на Община Благоевград с интерес разгледаха изработените, от сръчните ръце на малчуганите, символи на празниците Лазаровден, Цветница и Великден. 

"Великденско градче" е инициатива, която има за цел да запознае децата с традициите и обичаите, свързани с предстоящите празници. Празничният кът ще остане достъпен за жителите и гостите на града до края на Великденските празници. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама