Русенски ученици отбелязаха Международния ден на ромите

14:56, 07 апр 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод 8 април, Международния ден на ромите, днес децата от трета група на ДГ „Пинокио“ в Русе се включиха в честванията с детски празник в рамките на проект „Ранна социализация чрез успешна образователна интеграция“, финансиран от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020. Информация за честванията съобщават съорганизаторите от БРТИМ - Русе. 

Бенефициент на проекта е Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“, а ДГ „Пинокио“ е един от партньорите в изпълнението на проекта.

Празникът е част от дейност 5 „Насърчаване на интеграционния процес чрез творчество, съвместни познавателни дейности и изяви за съхраняване на културната идентичност на децата от различните етноси“. 

Децата, педагозите и поканените артисти са показали по вълнуващ и интересен начин историята на ромския народ, химна, знамето и традиционните ромски занаяти, песни и танци. С много настроение децата са дали своя принос в отбелязването на празника, научили са нови неща и събраха овациите на гостите за артистичност и старание. За пореден път са показали толерантност и любознателност към чуждата култура, традиции и обичаи и са заредили всички с много положителни емоции. 

Празникът е завършил с подаръци и много снимки с малчуганите, които позираха, облечени в цветни костюми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама