Варна кани председателя на Европарламента

15:36, 07 апр 17 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Официална покана до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни отправи кметът на Варна Иван Портних. „Вашето посещение ще бъде знак за подкрепа на младежките политики и на утвърждаването на Варна като град с огромен потенциал за развитие, с който България и Европа се гордеят!“, се казва в писмото.

Заедно с юбилейна монета и пощенската марка „Варна – Европейска младежка столица 2017“, която бе валидирана днес, писмото бе връчено на Емил Радев, евродепутат от ЕНП.  „Аз съм особено горд да предам тази покана на г-н Таяни, който е голям приятел на България и на Варна. Той беше тук преди няколко години и оттогава споменава нашия град като много красив, модерен, на нивото на Монако. Ще бъде удоволствие да посрещнем председателя на ЕП във Варна по време на титлата Европейска младежка столица“, каза Емил Радев.

Община Варна пък получи покана за визита между 7 и 11 май във френския град Амиен, който кандидатства за Европейска младежка столица през 2020 г. Предадоха я представители на Амиен, които заедно с младежи от други бивши и бъдещи носители на титлата днес се срещнаха със зам.-кмета Пламена Маринова. Визитата ще бъде свързана с партньорство за обмен на млади хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама