Мексиканка грабна световната титла на сабя в Пловдив

16:15, 07 апр 17 / Спорт 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мексиканката Наталия Ботело спечели титлата на сабя от световния шампионат по фехтовка за младежи и девойки (20 г.) в Пловдив. Ка Лон Чон от Хонконг стана първи на рапира. Това съобщи БГНЕС.

Ботело взе златото след драматичен финал срещу Теодора Гудура от Гърция, завършил 15:14. По пътя си към титлата, в четвъртфиналите сабльорката от Мексико отстрани Мисаки Емура (Япония), която преди това победи европейската вицешампионка за кадетки Йоана Илиева.

Бронзовите медали останаха за Олга Никитина от Русия и за младата унгарска звезда Лиза Пущай, световна и европейска шампионка за кадетки и втора от Евро 2017 за девойки.

Във финала на рапира за младежи Ка Лон Чон от Хонконг победи Тошия Сайто (Япония) с 15:11. Бронза разделиха Искандер Ахметов (Русия) и Гийом Бианки (Италия).

В надпреварата на шпага при младежите Пламен Диков, Димитър Кръстев и Пресиян Кралев стигнаха до директните елиминации, където загубиха първите си мачове.

В Пловдив предстои да бъдат определени медалистите в последните две индивидуални състезания - рапира за девойки и шпага за младежи. В оставащите три дни от световното ще се състоят отборните надпревари за всички оръжия.

В шампионата на планетата за младежи и девойки и в проведеното преди него СП за кадети участват общо 1563 състезатели от 105 страни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама