Медицинският университет в Плевен връчи дипломитe на 122-ма магистри и бакалаври

18:42, 07 апр 17 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общо 122-ма бакалаври и магистри от факултета "Обществено здраве" в Медицинския университет в Плевен получиха днес дипломите си за завършено образование. Тържествената промоция се проведе в  зала „Магнум” на Втора клинична база . 

Церемонията откри проф. Силвия Янкуловска, декан на факултет „Обществено здраве”, след което приветствие отправи и проф. д-р Славчо Томов – ректор на Медицинския университет. „Макар и сравнително млад като институция, нашият университет се развива динамично, поддържайки своя профил на новатор, именно заради младите хора, които се обучават в него. Защото нашите студенти искат и заслужават най-доброто и качествено обучение, достъп до високите технологии и подходящи условия за научно  и академично развитие. И ние, смея да кажа, им ги осигуряваме“, обърна се  към дипломантите проф. д-р Томов. 

Поздравителни адрес към дипломантите бе връчен и от председателя на общинския съвет Мартин Митев. „ Зад успехите на бъдещите здравни специалисти стоят всеотдайността, опитът и неуморният труд на цялата академична общност на висшето учебно заведение. Авторитетът на университета е резултат от дългогодишния труд на поколения прекрасни преподаватели, на техния професионализъм и всеотдайност! Пожелавам ви здраве, енергия и успешна професионална реализация“, се казва в поздравлението от Мартин Митев.От името на дипломантите на приветствията отговориха отличниците на випуска Милена Александрова – магистър в специалност „Управление на здравните грижи“ и Поля Ламбева – бакалавър в специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“.

На празничния 7 април се дипломираха 19 бакалаври от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” /Випуск 2016/, 16 бакалаври от специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“ /Випуск 2016/, 31 бакалаври от специалност „Управление на здравните грижи” /Випуск 2017/, 35 магистри от специалност „Управление на здравните грижи“ /Випуск 2016 и 2017/, 21 магистри от специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ /Випуск 2017/. 36 от дипломантите завършват обучението си с отличен успех.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама