Празници на детската книга и изкуствата за деца в Шумен

11:31, 08 апр 17 / Култура 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” организира за своята детска аудитория традиционните Празници на детската книга и изкуствата за деца в периода 18-22 април, съобщават от институцията.

Катя Антонова ще постави началото на тазгодишното издание на празниците. Тя е автор на детски книги и главен редактор в издателство „Рибка”. Срещата ще се състои на 18 април, от 12.30 ч., а самата тя ще гостува с интересна презентация на издателство „Рибка” – малко по размер, както го представят неговите създатели, но голямо по душа издателство на децата и техните родители.  

С музикална програма в библиотеката ще гостуват възпитаници на СУ „Сава Доброплодни” на следващия ден – 19 април, от 10.30 ч., а на 20 април, от 10.00 ч. Детски отдел на библиотеката кани шуменските деца на парти с възпитаниците на Вокално-танцова формация „Алдора”.

Празничната програма ще продължи на 21 април от 14.30 ч. Детският отдел ще предложи на своите читатели среща разговор с Петя Александрова – една от най-обичаните съвременни детски писателки, автор на книжките „Чадърче от коприна”, „Смокиново момиче”, „Ламята с белите чорапки”, „Може би съм рибка, мамо?” и много други. Книгите на Петя Александрова са преведени на английски, руски, полски, румънски, словашки и турски език, а през 2016 г. авторката е отличена с Годишната награда на Съюза на българските писатели в раздел „Детска литература” за книгата й „Хей, таралежите, що ми се ежите?”.

През последния ден от програмата – 22 април – библиотеката ще зарадва своите малки читатели с прожекции на любими детски филми.

Проявите в рамките на Празниците на детската книга и изкуствата за деца ще се състоят при свободен вход.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама