Станислав Илиев спечели  голямата награда в конкурса "Цветен камертон" в Сливен

09:15, 10 апр 17 / Култура 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Станислав Илиев от Сливен е носителят на голямата награда в 14-то издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон". Той получи статуетка, парична награда от 300 лева и грамота. Наградата връчи заместник-кметът на Община Сливен Пепа Чиликова.

Тазгодишният конкурс "Цветен камертон" завърши с гала-концерт на лауреатите в зала "Сливен". Участваха деца и ученици от София, Пловдив, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Шумен, Свищов, Търговище, Хасково, Ямбол, Казанлък, Поморие, Костенец, Каспичан, Харманли, Панагюрище, Котел и Сливен.

Пепа Чиликова поздрави всички участници, техните родители и вокалните им педагози. "Благодаря, че едни от най-талантливите цветя бяха в нашия град. Аплодисментите, които получиха от публиката, са най-голямата им награда", каза тя. 

5-годишната Габриела Михалева от Сливен получи наградата на Областна администрация за най-малък участник в конкурса. Певицата Теди Кацарова, която беше част от журито, връчи своята специална награда на Теодор Палазов от Стара Загора, който ще направи звукозапис на песен по негов избор. 

 

В първа възрастова група наградата на детското жури отиде при Александра Георгиева от град Бургас. Поощрителни награди бяха дадени на Александра Георгиева, Лилиан Петкова от Бургас и Калина Кънева от Свищов. Награда за първо място получи Жаклин Костадинова от Бургас, за второ място - Александра Николова от Ямбол, за трето място - Мартин Сиромахов от Русе.

Във втора възрастова група наградата на детското жури беше за Никол-Наоми Дечева от Варна. Поощрения получиха Иван Едрев от Сливен, Александра Тенева от Търговище и Милица Тодорова от Стара Загора. Първото място беше за Теодор Палазов от Стара Загора, второ място заеха Грета Георгиева от Свищов и Йоана Янева от Шумен, а третото място беше за Кристиян Налбантов от Поморие.

В трета възрастова група наградата на детското жури отиде при Весела Иванова от Свищов, а с поощрителни награди бяха отличени Изабела Лекова от Харманли, Симона Стефанова от Шумен и Мария Минкова от Стара Загора. Първо място заеха Гергана Тодорова от Стара Загора и Кристиана Атанасова от Шумен, Валентин Илиев от Пловдив се класира на второ място, а Карина Илиева от Свищов - на трето място.

В четвърта възрастова група първо място зае Славея Иванова от Шумен, на второ място - Виктория Георгиева от Панагюрище, на трето място - Веселина Иванова от Бургас. Поощрителни награди получиха Арзу Юсеин от Каспичан и Никол Борисова от Свищов.

 

Награди бяха връчени от Областна дирекция на МВР. Отличените бяха Мартин Стоянов от Варна, Самуил-Петко Махнев от Сливен и Милица Тодорова от Стара Загора.  Регионалният исторически музей отличи Анелия Налбантова от Поморие.

14-ят Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон" се проведе под патронажа на кмета на Сливен Стефан Радев. Организатори бяха Община Сливен, Център за подкрепа на личностно развитие - Детски комплекс-Сливен, Школа за поп и рок изпълнители „Ритъм", Държавен куклен театър и с финансовата подкрепа на Общински съвет-Сливен. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама