Освободени са трима задържани след атентата в Швеция

11:00, 10 апр 17 / Свят 25 194 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шведската полиция е освободила след разпит трима задържани по делото за терористичния акт в Стокхолм, съобщи телевизионният канал СВТ. Това информира ТАСС, цитира БГНЕС.

На пресконференция вчера органите на реда обявиха, че във връзка с атентата са задържани петима души. Прокуратурата е поскала двама от тях да останат под стража, като единият от тях е предполагаемият извършител на атаката Рахим Акилов. 39-годишният мъж е от Узбекистан и вече му е назначен адвокат.

В болница в момента се намират девет души, пострадали при нападението с камион, съобщи министерството на здравеопазването. Двама от ранените са в реанимация.

Полицията съобщи, че в столичното предградие Солентун е извършен обиск. В. „Експресен” пише, че става дума за фирма, която работи в сферата на санирането и е свързана с предполагаемия извършител. На мястото на обиска е имало 15 полицейски автомобила.

Говорителката на полицията Карина Скагерлинд посочи, че работата продължава с предишната интензивност.

На 7 април камион на фирма „Спендрупс” се заби в пешеходците на ул. „Дротинг” в центъра на Стокхолм. Четирима души загинаха, а ранените са 15.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама