Трети опит за конкурс за паметник на инж. Иван Иванов

11:49, 10 апр 17 25 923 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Столична община обяви за трети път конкурс за проект за паметник на инж. Иван Иванов, някогашен кмет на София, показа справка на Topnovini.bg в регистъра за обществени поръчки. Цел на конкурса е да се съберат идейни решения, които да послужат за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител.

Планира се паметникът на инж. Иванов да бъде издигнат на бул. „Драган Цанков” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, пред метростанцията до стадион "Васил Левски”. 

Мястото не е избрано случайно, защото на 23 април 1933 г. там бликва първата вода от Рилския водопровод и изпълва специално построения басейн до стадион "Юнак". Това поставя началото на модерното и работещо и до днес водоснабдяване на столицата. 

Прогнозната стойност за  изграждане и монтаж на паметника е 41 666.66 лева без ДДС. Наградният фонд за конкурсните проекти е общо 4500 лева и се разпределя така: първо място – 2000 лева, второ място – 1500 лева, трето място – 1000 лева. Оферти се събират до 15 май т.г. 

От Столична община уточняват в обявата, че конкурсът ще се проведе при наличие на поне три подадени проекта. Ако са по-малко, конкурсът ще бъде прекратен, а авторите ще получават обезщетение в размер по 200 лева на проект. 

Първият конкурс беше обявен през юни 2015 г. и спрян през октомври същата година.  Вторият опит е от миналата година. Конкурсът беше обявн през септември, а оферти се събираха до 24 октомври.

Инж.Иван Иванов e най-дълго управлявалия кмет на София през миналия век -  от 1934 г. до 09.09.1944 г.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама