Кметове от Шуменско обменяха опит в Норвегия

11:55, 10 апр 17 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметовете на общини Велики Преслав, Смядово и Каспичан бяха на обмяна на опит и добри практики в Норвегия като част от делегация с 30 градоначалници на български общини.

Националното сдружение на общините в България изпрати кметове за едноседмично участие в срещи и дискусии с местната власт в Осло.

Александър Горчев, Иванка Петрова и Милена Недева са градоначалниците от област Шумен, пътували до Норвегия. Като част от делегацията те са имали срещи с Асоциацията на местните власти в северната държава, обясни след завръщането Александър Горчев.

Посещение в норвежкия парламент и разговори с председателя на постоянната парламентарна комисия на местните власти в Норвегия, са били част от ангажиментите на българските кметове. Дискусии „Реформа и местна власт“, „Съвременни технологии и иновации“, общински услуги, етика и корупция, са били също сред  темите за дискусия. Кметовете се участвали и в семинар, свързан с използване на алтернативни енергийни източници.

Александър Горчев каза, че това посещение е било много полезно за всички. Част от норвежките практики ще бъдат обсъдени в местните администрации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама