Започна обработката на зелените площи срещу кърлежи

12:31, 10 апр 17 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна пръскането срещу кърлежи, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Обработката на тревните площи ще започне от алеята на парк „Кьошкове“, а до края на тази седмица ще бъдат обработени заслоните на Шуменското плато, стълбите към паметника „Създатели на българската държава“, главните входно-изходни артерии и парковите пространства в централната част на града.

Косенето и третирането срещу кърлежи на тревните площи в дворовете на детските ясли, градини и социалните заведения ще извърши по предварително изготвен график.

Навсякъде след обработката срещу кърлежи ще бъдат поставени табелки с карантинния срок на препарата. Общите площи за обработка в общината са около 1000 декара.

Успоредно с това предстои почистване на зелените терени в междублоковите пространства в кварталите „Боян Българанов", „Гривица", „Еверест", около безистена и зала „Младост".

До края на тази седмица ще приключи подрязването и извозването на клоните на дърветата в Градската градина в Шумен, това съобщи директорът на Общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ Златин Кайряков.

След Великден ще се работи по сигнали на граждани. До края на месец април ще бъдат изрязани опасните и изсъхнали клони в районите на близо 60 адреса в Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама