Бургаски каратисти се завърнаха с девет медала от държавно първенство

13:31, 10 апр 17 / Спорт 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възпитаниците на Гергана Апостолова- Костова се завърнаха с 2 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала  от Отвореното Държавно първенство по Киокушин Карате за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани в Монтана. Това съобщиха от Община Бургас.

В първенството са взели участие 71 каратеки, възпитаници на клубове от странатаq от градовете: Пловдив, Бургас, Айтос, Ямбол, Силистра, Варна и Монтана, членове на БКА - ИКО България, оглавявана от Световния Шампион Шихан Емил Костов.

Преди финалните срещи се състояха демонстративни боеве между състезатели на Сърбия и България, шампиони при децата в национални първенства, сред които бяха и възпитаници на бургаския клуб "Киокушин Спирит".

Бяха раздадени много награди, сред които и традиционните специални награди:

Награда за "Най-техничен състезател" на Първенството бе връчена на Богомил Костов от СК"ИЧИ ГЕКИ ВАРНА", а награда за "Най-голям боен дух" спечели Събина Жекова от СКК"Киокушин Спирит" Бургас. С купата на гр. Монтана бе удостоен възпитаника на клуба домакин - Марин Енчевски.

През настъпващата седмица предстоят нови предизвикателства за бургаските каратеки. В сряда двама от състезателите "Киокушин Спирит" заминават с Гергана Апостолова за Япония, където ще се проведе 6-тото Световно Първенство за мъже и жени, и Международно първенство за деца, юноши, девойки и ветерани.

Националният отбор на БКА - ИКО България ще бъде съпроводен от световния шампион - шихан Емил Костов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама