Берлин: разрешаването на сирийския конфликт без Русия е невъзможно

14:43, 10 апр 17 / Свят 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мирно решениe на конфликта в Сирия не може да бъде постигнато без участието на Русия, заяви говорителят на германското правителство Щефен Зайберт. Това информира ТАСС, цитира БГНЕС.

Ясно е, че Асад като близък партньор на Русия играе важна роля в този конфликт и няма да има политическо решение без Русия или въпреки нея. Трябва да положим всички усилия, за да бъде активизиран протичащият под егидата на ООН преговорен процес на специалния посланик за Сирия Стаффан де Мистура с привличането на Русия“, изтъкна Щефен Зайберт.

По думите му руският външен министър Сергей Лавров „още днес ще представи конкретни предложения как и при какви условия може да бъде извършено независимо и обективно разследване на газовата атака“. Това Лавров е казал в телефонен разговор със Зигмар Габриел. „Той увери, че Русия е заинтересована в такова обективно разследване. Ние оценяваме това като важна и положителна стъпка“, каза Шефен Зайберт.

Говорителят добави още, че мирно решение на сирийския конфликт е невъзможно, ако Башар Асад остава държавен глава в дългосрочна перспектива. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама