Отличие от театрален фестивал получи детска градина от Търговище

15:28, 10 апр 17 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специални поздрави от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров получиха децата от театралната група на Детска градина № 2 „Осми март” за отличното представяне в XI Детски театрален фестивал „Коломбина” в Шумен. 28 деца от детското заведение получиха отличие за артистично представяне във фестивала. Награда за актьорско майсторство получи и 5 годишната Пламена Попова.


Талантливите деца спечелиха симпатиите на независимото жури, като пресъздадоха приказката за Червената шапчица.


„Театралното представление не следва традиционната и позната на всички история, а показва нейния съвременен прочит. Децата имат нужда от сцена и когато получат нужното окуражаване и подкрепа, те разцъфтяват на нея.”, сподели Румяна Георгиева, педагог и автор на сценария на постановката.


Малките актьори играха отделни сцени от представлението си пред кмета д-р Димитров. Той благодари на учителите и директора на детската градина за постоянните усилия и постиганите високи резултати в развитието на техните възпитаници.

Снимка: Община Търговище

В XI Детски театрален фестивал „Коломбина” взеха участие 9 детски градини от  Шумен и гостуващите от градовете Търговище, Добрич, Варна, Бургас и Ямбол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама