Откриха ново затворническо общежитие към затвора в Белене

15:34, 10 апр 17 25 1022 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес към затвора в Белене функционира затворническо общежитие от открит тип. Министърът на правосъдието Мария Павлова откри новата сграда, в която 70 лишени от свобода ще търпят присъдите си при условия, напълно отговарящи на съвременните изисквания – 4 кв. м. жилищна площ на лице, санитарни възли във всяка килия, бани. В новото затворническо общежитие има обособена стая за провеждане на групова работа с лишените от свобода, както и стая за провеждане на индивидуална работа и консултиране с инспекторите по социална дейност и с психолозите. За затворниците на остров Персин е предвидено място за спорт и отдих на открито, съобщиха от МП.

Средствата за затворническото общежитие възлизат на 117 180, 21 лева, като те са отпуснати от Държавно предприятие „Фонд затворно дело“. Ремонтните дейности са извършени за 6 месеца изцяло от лишени от свобода от Беленския затвор.

Откриването на затворническо общежитие от открит тип към затвора е и в отговор на препоръки от омбудсмана и от неправителствени организации.

Успоредно с обособяването на общежитието, текат и ремонтни дейности в затвора в Белене - вътрешни ремонти на килиите и подмяна на дограмата на всички помещения.

До края на годината ще бъде изградено и млекопреработващо предприятие на остров Персин, в което лишени от свобода от затвора в Белене ще могат да произвеждат кисело мляко и сирене в европейски условия и по световни стандарти.

За осигуряване на трудовата ангажираност на максимален брой лишени от свобода от затвора, към момента са разкрити 25 работни обекта, на които полагат труд 150 затворници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама