Общо 35 години затвор за жестоко убийство заради откраднати животни

16:22, 10 апр 17 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимия Димитър Димитров и брат му Ангел Димитров за виновени  в това, че на 5.8.2015 г. в пловдивското село Караджалово умишлено са умъртвил Алекси Ангелов, като убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Двата братя отвлекли и пребили до смърт краваря Ангелов, който заподозрели, че им е откраднал кобила и жребче. Те са го удряли с кол, разхождали са го гол из селото за назидание, заплашвали са хората, които са опитали да спрат побоя. Въпреки, че пастирът отричал за кражбата Димитрови са го накарали да признае.

Виждайки случващото се, жители на селото се обадили на тел. 112. На място пристигнала линейка, като медицинският екип установил, че цялата глава на Алекси Ангелов била в кръв, от ушите му също течала кръв, езикът му бил увиснал извън устата, зъбите му ги нямало, дясното око било излязло от очната ябълка, лявото му ухо било разцепено и висяло. Въпреки спешната лекарска намеса, Ангелов починал на 5 август 2015 г. в болницата от раните си. Причината за смъртта е множествена травма.

Окръжен съд – Пловдив осъжди Димитър и Ангел Димитров да заплатят на гражданските ищци, които са близки на убития, общата сумата от 160 000 лева-обезщетение за неимуществени вреди.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама