Сблъсъци в Каракас

04:37, 11 апр 17 / Свят 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

57 човека пострадаха днес в сблъсъците по време на антиправителствените демонстрации в Каракас, съобщава вестник „Ел Насионал”, цитиран от БГНЕС.

По-голямата част от потърпевшите са станали жертва на употребата на сълзотворен газ от страна на жандармерията. От изданието пишат, че един човек е в тежко състояние след силен удар по главата.

Припомняме, че от миналата седмица протестни акции се провеждат и на други места, освен в столицата на страната. Участниците в демонстрацията излизат на улиците с искания за възстановяване на конституционния ред, оставка на членовете на Върховния съд и нови избори. Оттогава пострадалите са десетки, а общо 130 човека пък са арестуваните.

Сред причините за протестните шествия са последните решения, сред които опитът на Върховния съд да изземе законодателните функции на водения от опозицията Конгрес - единствената институция в страната, която не бе под контрола на президента Николас Мадуро и приближените му. Освен това в петък венецуелските власти наложиха забрана на опозиционния лидер Енрике Каприлес, с която го възпрепятстваха да участва в общите изборите следващата година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама