Работилница за писане на великденски яйца в Етнографската къща в Добрич

08:53, 11 апр 17 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По традиция и тази година на Велики четвъртък в двора на Етнографската къща в Добрич ще бъде открита работилница за боядисване и писане на великденски яйца, съобщиха от Регионалния исторически музей.

В проявата, организирана от РИМ – Добрич, ще се включат ученици от I „г“ клас при СУ „Д. Талев” с класен ръководител Красимира Хинева. Музейните специалисти ще запознаят участници и гости с произхода и символиката на празника, а малчуганите ще разкажат какво сами са научили за великденските обичаи и обреди и ще изпишат с умение и фантазия свое великденско яйчице. Гостуващите на проявата баби ще припомнят как някога се е отбелязвал светлият християнски празник.

Желанието на организаторите е всеки участник сам да сътвори неповторим обредeн предмет, който да отнесе в дома си като великденска украса или да подари на близки с пожелание за здраве и късмет.

Организаторите от музея канят малки и големи да се докоснат до богатството и пъстротата на една хилядолетна традиция. Усетете емоцията от подготовката на предстоящия празник и си тръгнете с красота, сътворена от собствените ви ръце, призовават етнографите.

Работилничката в Етнографската къща проявата ще е отворена от 10.30 часа на 13 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама