Русенски ученици с отличия в областта на гражданското образование

10:31, 11 апр 17 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дванадесетокласниците Ева Митева, Преслава Иванова и Кристиан Цоневски от русенската английска гимназия се завърнаха от Националната конференция по гражданско образование „Семейство – училище – общество“ в Добрич с отличия и материални награди, съобщават от ПАГ "Гео Милев". 

Със защитата  си на есето  „Младежта – информирана за актуалните събития?“ Кристиан завоюва първо място в категорията, а представянето на авторския  проект „Уроци по толерантност“ донесе на момичетата трето място .

Конференцията се  провежда за трета поредна година и е организирана от Средно училище „Св.Климент Охридски“ – училище по изкуствата, със съдействието на Регионално управление по образованието и Община Добрич. Допуснати до участие във финалния етап бяха 107 ученици от 20 населени места.

Кристиан Цоневски участва във форума за втора поредна година, като миналогодишното му есе и ораторските му качества също го бяха подредили начело на отличените. 

Ева Митева и Преслава Иванова се явиха за първи път, но с много енергия и творчество представиха на журито и публиката идеята, целта, дейностите и резултатите от осъществилия се в училище проект за промотиране на толерантно и ненасилническо поведение сред тийнейджърите. 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама