Връщат делото срещу Ценко Чоков на прокуратурата

11:26, 11 апр 17 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Адвокати поискаха да бъде прекратено съдебното производство и да се върне на прокуратурата делото срещу Ценко Чоков, сина му Мартин и още няколко души, предаде БГНЕС.

Специализираният съд заседава днес срещу кмета на село Галиче, който е в ареста. При показна акция на МВР той и синът му Мартин, заедно с още 6 души, бяха задържани на 26 май 2016 г.  Срещу Чоков са повдигнати пет обвинения - като ръководител на организирана престъпна група (ОПГ), за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди, палежи.

Според защитниците на Чоков и сина му има процесуални нарушения, които са довели до ограничаване на правото на лична защита. Сред тези нарушения адвокатите посочиха и това, че не им е предоставена възможност да се запознаят с всички материали по делото, на които се позовава прокуратурата.

Представителят на държавното обвинение посочи срок от един месец, в който Ценко Чоков е имал време да се запознае с материалите. Адвокат Иво Найденов, който е един от защитниците на Чоков, обаче посочи, че не е имал месец, а изчислил, че от 22 декември до 10 януари, когато е приключило предявяването според прокуратурата, са точно 11 работни дни.

Иво Найденов бе категоричен, че има нарушено право да се запознае с всички материали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама