Амстердам консултира София като домакин на председателството на ЕС

11:31, 11 апр 17 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с екипа на община Амстердам, който е работил по проекта за холандското председателството, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Работното посещение е по договореност между кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Амстердам Еберхард Ван Дерлан за подготовката на столицата като град домакин на председателството на България на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 година.

Холандия беше председател на ЕС през първата половина на 2016г. и това е 12-то председателство на Амстердам като град домакин.

На срещата в понеделник присъстваха Ниенке Баарс - програмен мениджър на председателството на Амстердам, Ваутер ван дер Хейде - старши съветник на кмета на Амстердам по европейските въпроси, Тако Теминик Туинстра - съветник на кмета на Амстердам по въпросите за публичния ред и сигурност, Малина Едрева - председател на постоянната комисия по образование и култура в Столичен общински съвет, Елица Панайотова - координатор на проект „Зелена столица“.

Екипът от Амстердам ще работи съвместно с екип от Столична община по теми като култура, логистика и ще консултира организацията и подготовката на всички събитията на градско ниво.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама