Русенските щангисти-кадети с с добро представяне на Световното първенство в Тайланд

13:13, 11 апр 17 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изключително добро представяне записаха на отминалото световно първенство за кадети и кадетки  до 17 години русенските представители в националния тим на България. Информацията съобщават от ТСК - Русе.

Първенството се проведе между 4 и 10 април в Тайланд. Общо 12 млади български щангисти са се включили в надпреварата, която е и квалификация за детската Олимпиада през следващата година. Конкуренцията по време на първенството е била изключително силна, а във всяка от категориите е имало по повече от 40 състезатели. 

Общо четирима русенски щангисти, възпитаници на школата на ТСК – Русе са били включени в тима. На подиума са излязли трима от възпитаниците на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови. В категория до 48 килограма, Надежда Мей Нгуен е останала 11-та в двубоя. На същото място, но в категория до 77 килограма се е класирал Кристиян Йорданов, а Ангел Русев се е добрал до 12-то място в двубоя в категория до 50 килограма. 

Младите щангисти са водени от трима треньори - Живко Николов,  Никола Колев и русенецът Радослав Атанасов. След завръщането на отбора в България, Атанасов коментира, че тимът е направил добро класиране с оглед на силната конкуренция и липсата на достатъчно време за аклиматизация. 

В крайна сметка момчетата са се класирали на 13-то място в отборната надпревара и така са спечелили една квота за детската Олимпиада. Момичетата ще имат шанс да спечелят също една квота, но на Европейското първенство за кадети и кадетки през следващата година. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама