Студенти от 15 държави показаха красотата на родината си пред свои колеги в Русенския университет

14:16, 11 апр 17 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Традиционният Фестивална чуждестранните студенти в Русенския университет събра младежи от три континента в Канев център. В продължение на близо два часа публиката пропътува разстоянията между държавите като се запозна с характерни особености на всяка страна – посрещане по „гръцки“, грузински танци и немски хумор предизвикваха бурните овации на младежите. Информация за празненствата съобщава прес центърът на учебното заведение. 

Фестивалът тази година премина под надслова „Този, който не пътува, не знае стойността на хората“ и бе воден от „пилота“ Усман от Индия и „стюардесата“ Валя от Молдова. 

В началото виртуално обръщение към чуждестранните студенти отправи ректорът проф. Велизара Пенчева, а председателят на Общото събрание – чл.-кор. проф. Христо Белоев и директорът на дирекция „Чуждестранни студенти“ – проф. Красимир Мартев поздравиха младежите на живо – от сцената на Канев център. Субтитри на английски помагаха на тези, които не владеят български език да се ориентират в събитието. 

В програмата участваха представители на 15 държави, а студентите, които в момента се обучават в Русенския университет по програма Еразъм, бяха изключително емоционални и ентусиазирано аплодираха колегите си. 

Празникът завърши с български народни танци и традиционната пита с хляб и сол, поднесени на чуждестранните студенти от танцьорите от ансамбъл „Хармония“ към Русенския университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама