Апелативният съд потвърди ареста на двама наркодилъри

14:17, 11 апр 17 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Състав на Варненския апелативен съд днес потвърди парвоначалния арест на обвинените за наркоразпространение Асен Узунов и Емил Сабинов. Двамата мъже бяха задържани на 5 април тази година, а прокуратурата разполага с доказателства, че са продавали дрога през последните 2 години.

Съдът остави без уважение жалбите им срещу определенията на Варненския окръжен съд, който миналата седмица им наложи най-тежките мерки за неотклонение. И втората инстанция стигна до извода, че както 45-годишният Узунов, така и 35-годишният Сабинов, са извършители на престъплението, за което са привлечени като обвиняеми.

При ареста на Асен, докато полицаите извършвали претърсване в дома му, са пристигнали четирима клиенти, двама от които непълнолетни, за да си закупят марихуана. Те са свидетелствали, че от този дом редовно си купували дрога. Съпругата на Узунов също е привлечена като обвиняема за съучастие и е под парична гаранция в размер на 2000 лева.

Сабинов е бил задържан с 38,5 грама марихуана и 3,29 грама амфетамини, които изхвърлил в пакет през терасата непосредствено преди претърсването на дома му. Той е семеен с три малолетни деца и съдът намира, че присъствието на родител, който е разследван за това, че държи и системно разпространява наркотични вещества, ги поставя в риск.

И двамата обвиняеми са с чисто съдебно минало, но този факт не разколебава съда в извода, че има опасност да се укрият от разследващите или да извършат други престъпления. И двамата са безработни и без официални доходи, но демонстрират висок стандарт на живот, посочиха от прокуратурата.

Определенията на Апелативния съд във Варна са окончателни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама