В Пловдив строят за 2 години нов многолентов булевард

14:24, 11 апр 17 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна изграждането на новия булевард "Северен", който е един от най-важните в комуникационен и транспортен план за Пловдив. От края на 90-те години на миналия век това е първият изцяло нов булевард в града, който се строи изцяло.  "Досега сме имали частични ремонти и разширения, но път който свързва два булеварда, в случая „Брезовско шосе“ с булевард „България“, не сме имали. Бъдещият булевард „Северен“ ще свързва моста на Адата с „Брезовско шосе“, 1,5-километров път на две платна по 6 ленти, с разделителна ивица, канализация, водопроводи, тротоари, кабелни мрежи, осветление", обясни кметът Иван Тотев.

 

Стойността на новия булевард е 10 милиона лева и е най-големият обект от договора по заема с Европейската банка за възстановяване и развитие. Срокът за изпълнение е 2 години.  "За реализацията на второто трасе на булевард „Северен“ ни предстои да приключим процедури с още два имота. От анализите, които сме правили през последните 15 години, става ясно, че е необходимо изграждането на тази пътна връзка, защото по този начин ще се разтовари трафикът от кръговите кръстовища на панаира. Така ще обособим обслужването на индустриалните зони с тежкотоварните камиони и ще запазим пътната настилка по останалите пътни артерии", каза кметът на Пловдив.

 

По думите му новият булевард „Северен“ ще стане част от вътрешния ринг на Пловдив, в който ще се направят още няколко обекта- като преминаването през „Кукленско шосе“ към „Цар Симеон“, „Модър-Царевец“, мостът, който ще свързва булевард „България“ и „Копривщица“. "По отношение на археологията, надявам се тук на няма такава, въпреки че на „Брезовско шосе“ се намира една от най-старите селищни могили. Това не трябва да ни притеснява, защото евентуална археология може да даде нова информация за нашия град", допълни още Тотев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама