В Ценово поставиха указателни табели по проект „Пътят към библиотеката“

16:11, 11 апр 17 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Ценово постави табелите, които указват пътя към библиотеките, в населените места. Инициативата е по проект „Пътят към библиотеката“ на фондация „Глобални библиотеки – България“. Информация за проекта съобщават от Община Ценово. 

Четири са читалищата в населените места в общината– Ценово, Новград, Караманово и Белцов, пред които вече са монтирани указателните знаци с надписи на български и английски език. Подобни информационни знаци ще има в близост до 650 библиотеки от 166 общини в цялата страна.

„Целта на проекта е да се обозначи по подходящ начин местоположението на обществените библиотеки, включени в проекта. Така пътят до обществените читални, оборудвани с компютри става ясен и означен. Пътят към духовните средища става по-кратък“, коментира секретарят на НЧ „Христо Ботев“ в Ценово Веска Димитрова. По този начин обществените библиотеки стават и по –популярни и видими за гражданите, които имат желание за безплатен достъп до интернет.

Средствата за изработването на указателните табели и стълбовете, както и разходите за доставянето им в общините са осигурени от фондация „Глобални библиотеки – България“.

Тази инициатива е част от цялостната програма на фондацията за глобални библиотеки, изпълнявана с финансиране на фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ – САЩ и с подкрепата на изпълнителните власти за поддържане на условия за равен достъп до интернет и електронни услуги за гражданите чрез подкрепа на обществените библиотеки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама