Иван Тотев: Община Пловдив няма сделка с Панаира, с министерството на икономиката

16:47, 11 апр 17 25 370 Шрифт:
Автор:

"Община Пловдив няма сделка с Панаира. Ако има такава, то тя е с министерството на икономиката, а търговското дружество каквото се явява Панаира има задължения към държавата в лицето на Държавна банка". Това заяви днес кметът Иван Тотев в отговор на гневното писмо на бъдещия депутат Спас Гърневски, който критикува Община Пловдив за евентуалното приемане на дарените от държавата 20,23% от акциите на „Международен панаир Пловдив".

Кметът обясни, че причина за първия отказ за приемането на акциите е, че през миналата година не са били ясни кредите и задълженията на панаира. Към настоящия момент се знае, че дълговете са само към държавната банка и според Тотев няма опасност тя да предяви претенции към Община Пловдив.  "Какво би загубила Община Пловдив с приемането-нито апортираме, нито правим предаване на някакви общински имоти. Реално няма опасност да загубим нищо", каза Тотев.

Инициативният комитет за изграждане на Дом на операта , който за 1 седмица е събрал 13 хиляди подписа е одобрим предложеното място в Панаира. "Вежди Рашидов се ангажира с намиране на сумата за изграждането в качеството си на депутат от ГЕРБ, като два мандата министър на културата и човек, който ще играе важна роля в културната политика на партията следващите 4 години", обясни още Тотев.

След като ОбС одобри предложението на сесията в четвъртък, ще бъде сключено тристранно споразумение – между Общината, Георги Гергов и Министерството на културата. В него ще се определи локацията на Дом на операта, сроковете за изграждане, ангажиментите на Община Пловдив за заобикалящата инфраструктура  и етапите на строежа с гарантираното финансиране от държавата. Тотев е категоричен, че бъдещият дом на операта ще се издържа и управлява от държавата.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама