Прекратиха съдебното производство по поръчката от Турция за Михаил Цонков и ексколегите му

12:20, 13 апр 17 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районният съд в Бургас изпълни съдебна поръчка от Република Турция по отношение на ексграничаря Михаил Цонков и бившите му колеги Живко Петков, Николай Петков и Николай Костов, след което прекрати съдебното производство.

Припомняме, че в открито съдебно заседание на 21 март 2017 г. Бургаският районен съд връчи на четиримата български граждани обвинителни актове, внесени срещу тях в Тежкия наказателен съд – гр. Къркларели, за да им бъдат разяснени правата и да бъдат поканени да дадат обяснения по повдигнатите им обвинения в Турция с цел организиране на тяхната защита.

В началото на днешното съдебно заседание районните магистрати разясниха на четиримата български граждани, че съгласно чл. 55 от НПК имат право да научат за какво престъпление са привлечени като обвиняеми и въз основа на какви доказателства. Съдът ги информира, че те могат да дадат или да откажат да дадат обяснения по обвинението и имат право да се запознаят с делото, да представят доказателства, да участват в наказателното производство, да обжалват актовете, които накърняват техните права и законни интереси.

Българските защитници на границата заявиха днес пред Районния съд на Бургас, че не разбират точно какво е обвинението спрямо тях и запазват правото си да дадат обяснения в по-късен етап, когато имат яснота и доказателствата към него.

С това съдебната инстанция приключи със събирането на доказателствата и прекрати производството по изпълнението на съдебната поръчка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама