Арестуваха двама братя за убийството на куче в софийското село Балша

12:52, 13 апр 17 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама братя изкараха в ареста 24 часа, след като простреляха смъртоносно куче от породата лабрадор в софийското село Балша, съобщават от СДВР.

Жителите на село Балша, обаче, искат да изгонят собствениците на убития лабрадор, като за целта са направили и подписка, защото след като собственикът на кучето се заселил в селото, започнали и проблемите с него. Кучето му гонило и убивало кокошки, патици и други отглеждани от местните животни.

Кметът на с.Балша издал заповед кучетата да не се разхождат без стопаните си, но въпреки това проблемите продължили.

Преди два дни собственикът на убития лабрадор Цветан Цолов и съпругата му, заедно с малкото им дете, се разхождали с двете им кучета край къщата си в с.Балша.

В един момент двете кучета на Цветан Цолов изчезнали в малък дол, като в следващия момент проехтял изстрел и се оказало, че едното от кучетата им – лабрадорът Термик, е бил прострелян смъртоносно от двамата братя-арендатори Здравко и Христо Миленови от с.Балша. Те направили самопризнания, като разказали пред дошлите полицаи, че застреляли със законно притежаваното си ловно оръжие кучето на Цветан Цолов, защото им гонило гъските.

Въпреки че не срещат подкрепа от жителите на с.Балша, стопаните на убитото куче се надяват на справедлива присъда.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама