Годишни карти въвеждат за плувния басейн в Стара Загора

16:02, 13 апр 17 25 2111 Шрифт:
Автор:

Издаване на абонаментни карти за ползване на покрития плувен басейн за повече посещения ще гласуват общинските съветници в Стара Загора на предстоящата сесия в края на април. Ще се въведат и такси за престой в детския басейн, заради проявения интерес за самостоятелно ползване. Предложението е на кмета Живко Тодоров.

„ След приключване на реконструкцията и започване функционирането на плувния басейн е установен интерес към самостоятелно ползване на новоизградения детски басейн, отделно от големия басейн. За ползване на детския басейн не са предвидени цени на услуги в приетата през месец декември 2016 година, Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора. Има и интерес към абонаментни карти за по-голям брой посещения от досега предвидените”, се казва в мотивите на Живко Тодоров.

Той предлага да се приеме цена за 50 посещения по 1 час – 168.00 лв. и за 100 посещения по 1 час – 324.00 лв. Картите ще могат да се ползуват  до края на календарната година, в която са издадени.

Лицензираните спортни клубове от общината ще плащат такса за ползване на детски плувен от   21.60 лв. за 1 учебен час дневно, толкова ще се плаща и за ползване на 1 коридор в съботните дни.  Таксата за външни клубове за ползване на детски плувен басейн е  24.00 лв. за 1 учебен час дневно.

Остават в сила приетите на 22 декември м.г. входни такси за деца, ученици и студенти редовно обучение – 2.50 лв./час, за възрастен и възрастен придружен от едно дете до 14 г.  – 6.00 лв./час. Цените на абонаментните карти за деца,  ученици и студенти редовно обучение за 8 посещения по 1 час – 12.00 лв., за възрастни за 8 посещения по 1 час – 38.40 лв. , за 12 посещения по 1 час – 54.00 лв. и за 20 посещения по 1 час – 75.00 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама