СОК „Камчия“ се представя на Московския международен салон на образованието

07:58, 15 апр 17 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ покани Олга Голодец – първи замeстник министър-председател на Руската федерация, да му гостува и да участва в отбелязването на 140-годишнината от Освобождението на България. Това стана по време на най-голямото изложение за образование - Московския международен салон на образованието 2017 (ММСО), в което „Камчия“ участва със свой щанд. Олга Голодец благодари за поканата и каза, че познава „Камчия“ още от времето, в което е била зам.-кмет на Москва. На срещата присъства и зам.-министърът на образованието и науката на Русия Вениамин Каганов.

СОК „Камчия“ участва за четвърти път в Московския международен салон на образованието. Тази година комплексът се радва на голям интерес към своите собствени програми за образователна детска ваканция, за семеен отдих, за спорт и рехабилитация, за културни събития, а също и за конгресен туризъм. „Камчия“ е уникален международен център за отдих, образование и възпитание, творчество, култура, спорт и здраве, създаден върху идеята за взаимовръзката "Човек - Земя - Космос" и построен с инвестиция на правителството на Москва. Ежегодно Камчия разнообразява кръга на своите партньорски отношения, спектъра на собствените си програми за детски отдих, за образователни, културни и спортни събития. Постояннодействащият фестивал „Звездите на Камчия“ вече трета година работи под знака на ЮНЕСКО. Комплексът развива сътрудничеството си с аналогични детски центрове като Артек, Орленок, Смена, Океан и др.

ММСО 2017 е на тема "Новата екосистема в образованието", като платформа за обмен на опит по актуални въпроси. За първи път събитието се провежда под знака на ЮНЕСКО, което повишава авторитета му в световното образователно пространство. "Форматът на салона е впечатляващ - 600 щанда, 4500 посетители, представители на 75 страни. Обсъждат се най-важните теми в образованието", коментира при откриването руският министър на образованието и науката Олга Василева.

Снимка: СОК "Камчия"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама