Здравният министър се скри от хората в Хасково заради урана

14:48, 15 апр 17 25 410 Шрифт:
Автор:

Прецизен мониторинг на всички сондажни кладенци, подаващи питейна вода в Хасково, ще бъде извършен веднага след Великденските празници. Цялостната диагностика на водите в областния град ще позволи да се вземе най-доброто решение за бързо справяне с проблема с установените завишени показатели на уран и обща алфа активност в някои от сондажните кладенци, съобщиха от Областна администрация.

Днес в абсолютно медийно затъмнение се е провела среща, на която са присъствали вицепремиерът и министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев и зам.министърът д-р Галин Каменов. Според разпратеното прессъобщение, те са дошли в Хасково, за да контролират как се изпълняват указанията на Междуведомствената комисия от 3 министерства – МЗ, МОСВ и МРРБ, в създалата се ситуация с временно ограничение на използването на водата за питейни нужди.

На заседанието е говорено за набелязване на мерки за дългосрочно справяне с проблема, ако има трайно компрометирани източници. Както стана ясно и последните проби от водата на Хасково показва съществени отклонения от допустимите норми за уран и радиация.

Снимки: Областна администрация 

В момента 12 водоноски, поставени в различни точки на града, осигуряват питейна вода. На здравните и социални заведения, както и в детските учреждения, е доставена минерална вода, съобщиха от Областна администрация, откъдето за пореден път не информират за министерска визита в региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама