Как се става съдия ще научат ученици в Разград

07:00, 18 апр 17 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Открит урок с ученици и среща на деца със служители на съдебна охрана са част от проявите, организирани от Окръжния съд в Разград в Деня на отворените врати. Събитието, което традиционно се организира за Деня на българската конституция, ще се проведе на 20 април, съобщават от съдебната институция. Провеждането на Деня на отворените врати е насочено към популяризиране дейността на съда. То има за цел да спомогне за повишаване на правната култура на гражданите, за постигане на по-добри информираност и доверие в работата на съдебната система.

В рамките на инициативата от 10 до 15 часа Окръжният съд ще бъде отворен за посещение на ученици от учебните заведения в града. Те ще се запознаят отблизо с работата на съда, деловодната програма и програмата за случайно разпределение на делата. 

От 10 часа в съдебна зала №4 ще се проведе открит урок за деца до осми клас. Те ще научат как се става съдия и какви качества трябва да притежава човекът под тогата. Децата ще се запознаят с текста на клетвата на съдиите, ще видят клетвен лист и съдийска тога. 

Учениците ще имат възможност да се срещнат и със служители на съдебна охрана. На гостите ще бъдат показани въоръжение и помощни средства, облекло, клетка за задържане на подсъдими, автомобил за довеждане на подсъдим в съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама