Ердоган трябва да остане надежден партньор в НАТО

01:02, 18 апр 17 / Свят 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Турция Реджеп Ердоган трябва да демонстрира, че Анкара има намерение да остане и занапред надежден партньор на Запада в рамките на НАТО. Това заяви в интервю пред вестник „Билд“ министърът на отбраната на Германия Урсула фон дер Лайен, цитиран от БГНЕС.

“Развитието на събитията в Турция ни усложнява живота, но никой не трябва да мисли, че би било по-лесно да се общува с Турция извън НАТО отколкото с Турция в състава на НАТО“, каза тя.

Преди всичко президентът Ердоган сега трябва да покаже, че иска да остане надежден партньор в алианса, който е нещо повече от военен съюз, отбеляза министърът. По думите на Урсула фон дер Лайен Западът и Турция продължават да имат много общи интереси в сферата на сигурността.

На проведеното в неделя допитване до народа за промени в конституцията, разширяващи правомощията на президента, победиха привържениците на Ердоган. По предварителни резултати след преброяването на 99.9 на бюлетините за пакета поправки в конституцията са се изказали 51.3% от турските граждани при избирателна активност от 86%. Промените в конституцията означават въвеждането в страната на президентска форма на управление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама