28 зрелостници от Разград ще получат еднократна помощ от Федерацията на жените

11:40, 18 апр 17 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За деветнадесета поредна година Федерацията на жените в Разград подпомага социалнослаби дванадесетокласници в навечерието на абитуриентските балове. Събраните общо 3 920 лева от благотворителната изложба-базар, която се проведе в навечерието на Великденските празници ще бъдат предоставени в подкрепа на 28 абитуриент, съобщи председателят на неправителствената организация Любка Стоянова. 

 

Всеки от тях ще получи еднократна помощ от по 140 лева. Средствата ще бъдат предоставени на специално тържество, което Федерацията ще организира на 27 април. Зрелостниците ще бъдат определени от педагогическите съвети в учебните заведения, като се вземе предвид социалното им положение и успехът им в училище.

 

В изложбата-базар, която бе подредена във фоайето на Филхармонията освен Федерацията на жените участваха малките художници Центъра за работа с деца, Центъра за ученическо, техническо и научно творчество, както и жени от Съюза на пенсионерите и Съюза на инвалидите. Благотворителната кауза подкрепиха бившият евродепутат Мариела Баева и десетки фирми, които предоставиха за продажба свои продукти и дариха парични суми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама