Родители освежават детски площадки в доброволческата кампания

12:02, 18 апр 17 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гражданската инициатива за безопасни детски площадки в партньорство с „АзКметът“ стартират на 17 април кампания „Презареди детската площадка!“ в София.Първата акция по ремонтиране на детска площадка ще се проведе на 22 април в кв. Стрелбище, гр.София, съобщават организаторите.

През целия период на доброволческата инициатива, който ще продължи до 30 октомври 2017 г., могат да се включат всички желаещи да освежат и подобрят вида на площадките за игра в столицата. Общинската администрация ще осигури безплатно бои и всякакви други, нужни за ремонта, материали на присъединилите се доброволци.

„За участие в кампанията, гражданите трябват да заснемат и да “номинират” своята площадка на платформата „АзКметът“- мобилно приложение за докладване на градски нередности, комуникация и съвместно управление между гражданите и общините. Ако съберат подкрепата на повече от 30 съмишленици под своето предложение, ние ще организираме доброволческа акция.“- казват организаторите и допълват, че за всякакви нередности и сигнали, свързани с детските площадки, може да се свържете с тях чрез платформата „АзКметът“.

Подробности за правилата на кампанията пък ще откриете на фейсбук страницата на Гражданска инициатива за безопасни детски площадки. Крайният срок за „номиниране“ на детските площадки, които смятате, че имат нужда от ремонт е 15 юни 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама