Иви Уайлд представя у нас първата си книга, преведена на български език

13:53, 18 апр 17 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младата английска писателка Иви Уайлд пристига в България по повод излизането на първата й книга на български език - романа "Всички птици пеят". Тя ще участва в литературния фестивал "Южна пролет" в Хасково, където ще има представяне на 20 април в Регионалната библиотека "Христо Смирненски". На 21 април от 18.30 часа в Британския съвет в София ще бъде премиерата на "Всички птици пеят" (ИК "Персей").

37-годишната Иви Уайлд е един от най-награждаваните съвременни автори на Великобритания. Тя е носител на Наградата за литература на Европейския съюз, както и на наградите "Майлс Франклин", "Джон Левелин Райс", "Енкор", "Джерууд Фикшън Ънковърд", "Бети Траск".

Главната героиня живее в стара селска къща, намираща се на безименен британски остров. Компания й правят единствено вярното й куче Дог и овцете й. Тя не иска нищо повече. Но един ден нещо започва да избива овцете й една по една, като оставя телата им ужасяващо обезобразени. На острова има лисици, а около къщата се навъртат странно момче и непознат мъж. Плъзват слухове за тайнствен, свиреп звяр, който дебне в гората.

Романът на Иви Уайлд не може да бъде поместен само в един жанр. Той е едновременно мистерия, която се разгръща пред читателя отзад-напред, трилър, който държи в напрежение до последното шокиращо разкритие, и психологическа драма, която изумява със своята автентичност и дълбочина. Това е една оригинална и въздействаща история за края на детството, за греховете, които ни преследват, за пречистващата сила на любовта и за стремежа на всеки човек да промени съдбата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама