Серия от жилищни кражби за Великден в Русе

14:15, 18 апр 17 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Серия от кражби от домове в различни райони на Русе е регистрирана за Великден, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

За 3 от случаите се водят разследвания от служители на Първо РУ.

На 16 април мъж е сигнализирал за взлом в жилище на бул. Мидия Енос в Русе, в което е проникнато след натиск на входна врата. Откраднати са лаптоп и монети.

На същата дата е получен сигнал от стопанин на жилище на ул. Васил Петлешков в Русе. Той е съобщил, че след натиск на балконска врата от ПВЦ е било проникнато в апартамента му на първия етаж, откъдето са откраднати сумата от 2 150 лева, дамски часовник и неизяснено количество златни и сребърни накити.

Също на 16 април е сигнализирано, че е проникнато в жилище на втори етаж на бул. Цар Освободител в Русе, чрез натиск на балконска дървена врата със стъклопакет, откъдето е извършена кражба на 250 лв на монети, друга сума от 800 лв, както и комплект прибори за хранене.

Сигналите са били документирани от служителите на полицията. Разследват се, водят се досъдебни производства.

Сигнали за извършени домови кражби през почивните дни са постъпили и във Второ РУ. Стопанин на апартамент на ул. Ради Иванов в Русе е сигнализирал, че в периода 13 – 16 април, чрез отключване на входната врата с подбран или подправен ключ е проникнато в жилището му и са отнети вещи и пари на стойност за около 700 лв.

Друг стопанин на апартамент на ул. Яна войвода в Русе се е оплакал, че след отключване на входната врата е проникнато в жилището му и са откраднати златни накити, дебитна карта и сума от 600 лв. Това е станало за времето 14 – 16 април.

Още една подобна кражба е била регистрирана и от апартамент в блок на ул. Тулча в Русе. След отваряне на прозорец от ПВЦ е проникнато в жилище на втори етаж. Отнети са златни и сребърни накити, както и други вещи. Щетите се изясняват.

На местопроизшествията са извършени огледи от дежурни оперативни групи на полицията. По случаите са заведени досъдебни производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама