ЕС няма да променя насоките си за Брекзит след съобщението за предсрочни избори

14:29, 18 апр 17 / Свят 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският съюз съобщи, че неговите насоки за преговори с Лондон във връзка с Брекзит няма да бъдат засегнати от решението на британския премиер Тереза Мей да свика предсрочни парламентарни избори през юни. Това съобщиха от АФП и БГНЕС.

„Британските избори не променят плановете на 27-те“ държави членки на съюза, заяви Пребен Ааман, говорител на председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

По-рано днес Мей обяви изненадващо, че възнамерява да свика предсрочни парламентарни избори във Великобритания на 8 юни.

По думите й вотът е необходим именно сега, тъй като редица други партии са против плановете на правителството за преговори във връзка с Брекзит. Според нея трябва единство в британската власт по отношение на излизането от Съюза и едни предсрочни избори ще постигнат това, цитира я в. „Гардиън“.

Мей допълни също, че не е готова да позволи на опонентите си да застрашат Брекзит, с който правителството планира да си върне контрола върху своето законодателство и граници.

Съобщението на министър-председателя идва изненадващо, тъй като в миналото тя е обявявала, че по време на нейния мандат няма да има предсрочни избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама