Шофьор с 4,28 промила алкохол в кръвта катастрофира в Левски

14:58, 18 апр 17 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

33-годишен шофьор от град Левски е причинил катастрофа след сериозна почерпка. Инцидентът е станал на 14 април в 17 часа в град Левски по улица „Никола Вапцаров“, съобщава пресцентърът на Областната дирекция на МВР Плевен.

Мъжът управлявал лек автомобил “Ауди“, завил вляво и  ударил странично правилно спрелия на знак "Стоп" на улица „Васил Априлов“ лек автомобил „БМВ“, с водач 38-годишен от село Малчика. Мястото е посетено от полицейски служители и при извършената проверка на водачите с техническо средство „Алкотест – дрегер-7510″ е установено, че 33-годишният управлява автомобила с концентрация на алкохол 4,28, промила. Уведомен е прокурор от РП – Левски. Срещу нарушителя е образувано бързо производство.

Само два дни след инцидента , на 16 април в РУ- Левски е започнало незабавно производство срещу същият водач.  Той управлявал автомобила си по улица "Крум Попов"на 15 април  в град Левски в 21:15 часа  с концентрация на алкохол в кръвта си 2.83 промила. Проверката е извършена с техническо средство „Алкотест – дрегер 7510“. Издаден е талон за медицинско изследване. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама