Укрепват само един от изгорелите тютюневи складове в Пловдив

15:33, 18 апр 17 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започват дейностите по укрепване на изгорелия тютюнев склад, който е дарен от Кудоглу, съобщи днес зам-кметът на Пловдив Димитър Кацарски. Община Пловдив е издала всички необходими документи за укрепителните дейности включително и строително разрешение. Мерките за възстановяването се предприемат по желание на собствениците на склада –фирма „Р.И.П.А“. Прокуратурата е освободила и са върнати на Община Пловдив конфискуваните документи във връзка с делото за палежа.  „По този начин стана възможно издаването на скица виза за проектиране", каза зам.-кметът.

На този етап обаче няма обаче да се предприемат действия по укрепването на полусъобрения склад на улица „Одрин“8. Все още не са завършени тежките съгласувателни процедури с Националният институт за недвижимо културно наследство.

Припомняме, че срещу клошаря Любомир Данчев е повдигнато обвинение, че умишлено е подпалил единия от складовете и от него пламъците се прехвърлили върху другите четири. Щетите се изчисляват на 15 милиона лева, които собствениците могат да предявят към бездомния мъж. Според прокуратурата собствениците на обпванатите от пламъците складове  са „Р.И.П.А." ООД-Пловдив, "Галакси инвестмънт груп" ООД-Пловдив, "Тотал спорт-2015" ЕООД-Пловдив, "Нордикс инвест" ООД-Пловдив, има и 11 израелски граждани, собственици на една от сградите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама