Развитието на туризма в Русенско обсъдиха институции и туроператори

15:40, 18 апр 17 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Среща-дискусия с туроператори, представители на общините и други заинтересовани страни относно въпроси, свързани с устойчивото развитие на туризма в област Русе, привличането на български и чуждестранни туристи и популяризиране на туристическите атракции в региона се проведе днес в Областна администрация Русе. Информация за срещата съобщават домакините от Областна администрация. 

В началото на срещата са били представени основни аспекти от Областната стратегия за развитие на област Русе 2020, касаещи сектор туризъм. Участници имаха възможността да направят предложения и изразят различни виждания за развитието му.

По време на дискусията е акцентирано върху проблеми, които срещат представителите на туристическия бранш, отнасящи се до липсата на приемливи от съвременна гледна точка санитарно-хигиенни и битови условия и недостатъчно добре развитата довеждаща инфраструктура, необходимостта от насърчаване на партньорствата между всички заинтересовани и др.

От страна на Русенската митрополия се е инициирало провеждането на среща с туроператорите, на която да се предостави подробна информация за обновената музейната експозиция в Катедралния храм „Света Троица“ и включването й в предлаганите от тях пакети. 

Изпълнителният директор на Еврорегион Данубиус е предложил на контролно-пропускателен пункт Дунав мост да се поставят на вниманието на преминаващите български и чуждестранни граждани рекламно-информационни брошури, промотиращи различни туристически атракции в област Русе.    

Участниците в дискусията са се обединили около препоръката, че набелязаните проблеми ще бъдат разрешени само ако всички заинтересовани страни и институции са отворени за партньорство и са максимално ангажирани с развитието на сектор туризъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама