Персийски милиардер ще финансира най-скъпия холивудски филм

15:42, 18 апр 17 / Свят 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Милиардер, живеещ в Обединените арабски емирства, ще предостави рекордната сума от 150 млн. долара за заснемането на най-скъпия индийски филм, посветен на хиндуисткия епос „Махабхарата“.

Очаква се бюджетът за осъществяването на филма в две части да изпревари в пъти този на „Бахубали“ (45 млн. долара) и така да стане най-скъпият индийски филм в историята.

„Вярвам, че този филм не само ще бъде ключов момент в световен мащаб, но също така ще препозиционира Индия и нейното геройство в разказването на митологични истории“, каза бизнесменът Б. Р. Шети в изявление. „Уверен съм, че този филм ще бъде адаптиран на над 100 езика и ще достигне до над 3 млрд. души по света“, допълни той.

Очаква се снимките да започнат следващата година, като първата част ще бъде пусната по кината през 2020 г. Тя ще бъде публикувана на няколко езика, на които се говори в Индия, и ще има дублаж за чуждестранната аудитория.

Мащабният блокбъстър, режисиран от южноиндийския режисьор В. А. Шрикумар Менон, ще е поредната адаптация на „Махабхарата“ - древна санскритска история за битка между враждуващи принцове. Досега епосът е имал множество версии на малкия и големия екран, включително и изключително успешна телевизионна поредица от 80-те.

Макар и бюджетът на индийските филми да нараства, те все още са далеч от киноиндустрията в „Холивуд“, където често пъти касовите филми имат бюджети от над 200 млн. долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама