Намалява потреблението на ток в пловдивски детски градини

16:24, 18 апр 17 25 519 Шрифт:
Автор:

„Отоплителните инсталации на пет детски заведения в Пловдив бяха подменени, като в 4 от тях бяха изградени и нови слънчеви инсталации“, съобщи заместник-кметът на Пловдив Димитър Кацарски. Ремонтът е извършен след  подписания с министерство на енергетиката договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Подмяна на вътрешните отоплителни инсталации и изграждане на слънчеви инсталации в 4 детски заведения в Пловдив“. Контрактът е на обща стойност близо 500 хиляди лева, от които 100% безвъзмездна финансова помощ от програмата. С допълнително споразумение се даде възможност да се подмени вътрешната отоплителна инсталация на още една детска градина – ДГ „Лилия”.

В ДГ“Чучулига“, ДГ „Мирослава“ и ДГ „Буратино” е извършено цялостна подмяна на вътрешната отоплителна инсталация. Изградена е и  слънчево колекторна инсталация, базирана на плоски селективни слънчеви колектори и комбинирани бойлери и в трите градини.

В ДГ „Таня Савичева“ също е цялостно подменена вътрешната отоплителна инсталация.  В ДГ „Лилия”, за да се постигнат оптимални температури и благоприятен топлинен комфорт, е изградена нова абонатна станция, присъединена към централно топлоснабдяване. Монтирани са нови алуминиеви глидерни радиатори, оборудвани с арматура от обезвъздушители, спирателни и регулиращи термостатични вентили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама