Подновиха евакуацията на цивилни от обсадени сирийски градове

09:49, 19 апр 17 / Свят 25 206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евакуацията на цивилни и опозиционни бойци от обсадените сирийски градове Фуа и Кафрая беше подновена, след като през уикенда атака срещу автобуси с напускащи хора отне живота на 126 души, 68 от които деца. Това съобщи АФП.

Десетки автобуси от двете населени места, които бяха под тежка обсада в продължение на повече от две години достигнаха транзитния пункт Рашидин край контролирания от правителството град Алепо.

Новината беше потвърдена и от Сирийски център за човешки права. „Процесът беше подновен, като 3000 души напуснаха Фуа и Кафрая по залез и близо 300 напуснаха Забадани и две други контролирани от бунтовниците области“, заяви председателят на неправителствената организация Рами Абдел Рахман.

БГНЕС припомня, че в събота кола бомба избухна край транзитен пункт за евакуация в Рашидин, където автобусите чакали хилядите хора, напуснали Фуа и Кафрая ден по-рано. От началото на военния конфликт в Сирия през 2011 г. негови жертви са станали над 320 000 души, а милиони са принудени да напуснат домовете си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама