Библиотеката в Добрич ще отличи най-активните си читатели

09:54, 19 апр 17 / Култура 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В дните между 2 април – Международния ден на детската книга и 23 април - Световния ден на книгата и авторското право, Регионална библиотека „Дора Габе” провежда „Поход на книгите” по инициатива на асоциация Българска книга и Българска библиотечно-информационна асоциация, като организира поредица от събития, подкрепящи книгата и четенето.
На 21 април с начало 10.00 часа в библиотеката ще се проведе традиционният Маратон на четенето, в който ще се включат деца от детски градини, ученици от училищата в Добрич, читатели на библиотеката, граждани. Маратонът на четенето тази година е посветен на 140-годишнина от рождението на Елин Пелин,115 г. от рождението на Ангел Каралийчев, 110 г. от рождението на Емилиян Станев.
По традиция регионална библиотека „Дора Габе” отличава най-активните свои читатели на Маратона на четенето. Тази година грамоти ще бъдат връчени в четири категории - за Читател на годината при читатели над 14 г., Читател на годината при деца до 14 г. за най-много прочетени книги през 2016, Най-четящ клас за редовното посещаване на библиотеката и заемане на книги за дома, Най-активен партньор на библиотеката, израз на благодарността ни за подкрепата и включването в много инициативи, стимулиращи четенето сред подрастващите.
Библиотеката подготвя предварително график на участниците, така че всички, които имат желание да се включат в маратона, могат да заявят това на тел. 058/602574.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама