Малки и големи ще се включат в Деня на предизвикателството в Добрич

07:41, 17 май 17 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Добрич кани гражданите да се включат в Световния ден на предизвикателството, който ще се проведе днес. Той ще бъде отбелязан, съвместно с общинското предприятие„Спортни имоти“.

Стартът  на проявата в Добрич ще бъде даден в 10.00 ч. пред спортна зала „Добротица“. Всички желаещи ще  изминат маршрут за пешеходен туризъм по алеите на спортен комплекс „Простор“, достъпен за всички, независимо от пол и възраст.      

Инициативата няма състезателен характер, а цели в този ден всички да се включат в спортно занимание или конкретна физическа активност поне 15 минути без прекъсване.

За участниците в спортния празник, в който няма победители и победени, е предвидена томбола, в която с предварително попълнен талон  може да участва всеки. Наградите – тениски и спортни пособия, са  осигурени от Българска асоциация „Спорт за всички“ и  Община Добрич.

Световният ден на предизвикателството е най-голямата проява от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ /ТАФИСА/, която се провежда ежегодно от 1983 г. през май в над 100 страни на всички континенти.

В България събитието е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР“ на Българска асоциация  „Спорт за всички“ и е посветено на 17 май – Ден на българския спорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама